Editie 2018

helpen2.jpg

Het mooie dorp Westervoort groeide in de jaren tachtig enorm. Het inwonersaantal verdubbelde. Om alle nieuwe inwoners informeel te laten snuffelen aan al het moois dat Westervoort te bieden had, werd er een gemeenschapsmanifestatie georganiseerd. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot een heel weekend van activiteiten en vermaak onder de naam Westervoort In Beweging. Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018 is er weer van alles te doen. De deelnemers en vele duizenden bezoekers hoeven zich geen minuut te vervelen.

“Wij organiseren dit heel bewust altijd in het laatste weekend van de zomervakantie. De meeste inwoners zijn dan terug van vakantie en hebben elkaar een tijdje niet gezien. Er is dus genoeg te vertellen. Westervoort In Beweging zorgt echt voor saamhorigheid. De laatste jaren zien we ook dat er steeds meer bezoekers van buiten de regio komen. Zeker bij de Zomerfair, met meer dan 100 kramen, is er voldoende variatie voor iedereen”, aldus Lyan Kerkhoffs, één van de bestuursleden van de Stichting Promotie Westervoort.

Zomerfair
Op vrijdag staat de grote Zomerfair in het sfeervolle centrum. Naast dat nagenoeg alle verenigingen uit Westervoort zich daar presenteren, worden de meeste kramen verhuurd aan ondernemers en handelaren. Er zijn dan ook genoeg interessante koopjes te verkrijgen. "Er is zoveel vraag naar kramen, dat we regelmatig nee moeten verkopen."

Kinderrommermarkt
Tussen de Zomerfair is er op het dorpsplein de nodige ruimte gereserveerd voor de kinderrommelmarkt en natuurlijk is er ook aandacht voor muziek. De vrijdag wordt afgesloten met een feest op het Gaba-plein bij Zalencentrum Wieleman.” 

Beachvolleybal
De zaterdag staat onder andere in het teken van Beachvolleybal. Teams en individuen uit Westervoort kunnen zich inschrijven om een balletje te slaan bij natuurbad 'de Waaij'. Er zijn daar diverse andere activiteiten zoals een springkussen. De dag wordt afgesloten met een barbecue. 

 

Truckersrun
Ongeveer 125 trucks komen zaterdagmiddag voor het 27e jaar in actie tijdens de Sports Planet Truckersrun. De zware voertuigen worden die middag het domein van mensen met een beperking. De chauffeurs rijden de hele middag met hun gasten door de mooie omgeving. “Dit is toch wel een hoogtepunt hoor. Als je ziet met hoeveel enthousiasme de chauffeurs meewerken en de dankbaarheid die ze krijgen van hun passagiers, dat is echt geweldig.  

Westervoort Cup
Om 14.30 uur wordt er wederom voor de Westervoortcup gespeeld tussen SC Westervoort en AVW’66. Deze wedstrijd werd in 2013 voor het eerst georganiseerd. “Het past perfect bij het thema en het gevoel van saamhorigheid, we kunnen wat ons betreft al bijna spreken van een traditie.”

Westervoort LIVE
Op 18 augustus 2018 ontstaat voor de derde keer het grootste café van de Liemers, ditmaal op de parkeerplaats van Zalencentrum Wieleman, onder de naam 'Westervoort LIVE'. Met vrienden en bekenden in een gezellige sfeer de vakanties doornemen voordat alle (basis)scholen weer beginnen en iedereen weer verder gaat met het 'gewone leven'. De live-muziek zal dit jaar verzorgt worden door de Millstreet Band, de Snollebollekes, Henk Dissel en de winnaar van het Open Podium Koningsdag 2018. Aangevuld met een spectaculaire licht- effectshow. De kaartverkoop is inmiddels online gestart via www.ticketkantoor.nl/shop/live18

Westervoort valt in het water!
Op zondag 19 augustus 2018 vindt er, naast het beachvolleybal, weer het blobben en flyboarden plaats bij natuurbad de Waaij. Kijk voor meer informatie op de pagina activiteiten/westervoort valt in het water.