Editie 2019

helpen2.jpg

Het mooie dorp Westervoort groeide in de jaren tachtig enorm. Het inwonersaantal verdubbelde. Om alle nieuwe inwoners informeel te laten snuffelen aan al het moois dat Westervoort te bieden had, werd er een gemeenschapsmanifestatie georganiseerd. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot een heel weekend van activiteiten en vermaak onder de naam Westervoort In Beweging. Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2019 is er weer van alles te doen. De deelnemers en vele duizenden bezoekers hoeven zich geen minuut te vervelen.

“Wij organiseren dit heel bewust altijd in het laatste weekend van de zomervakantie. De meeste inwoners zijn dan terug van vakantie en hebben elkaar een tijdje niet gezien. Er is dus genoeg te vertellen. Westervoort In Beweging zorgt echt voor saamhorigheid. De laatste jaren zien we ook dat er steeds meer bezoekers van buiten de regio komen. Zeker bij de Zomerfair, met meer dan 100 kramen, is er voldoende variatie voor iedereen”, aldus Lyan Kerkhoffs, één van de bestuursleden van de Stichting Promotie Westervoort.

Zomerfair
Op vrijdag staat de grote Zomerfair in het sfeervolle centrum. Naast dat nagenoeg alle verenigingen uit Westervoort zich daar presenteren, worden de meeste kramen verhuurd aan ondernemers en handelaren. Er zijn dan ook genoeg interessante koopjes te verkrijgen. "Er is zoveel vraag naar kramen, dat we regelmatig nee moeten verkopen."

Kinderrommermarkt
Tussen de Zomerfair is er op het dorpsplein de nodige ruimte gereserveerd voor de kinderrommelmarkt en natuurlijk is er ook aandacht voor muziek. De vrijdag wordt afgesloten met een feest op het Gaba-plein bij Zalencentrum Wieleman. 

Beachvolleybal
De zaterdag staat onder andere in het teken van Beachvolleybal. Teams en individuen uit Westervoort kunnen zich inschrijven om een balletje te slaan bij natuurbad 'de Waaij'. Er zijn daar diverse andere activiteiten zoals een springkussen. De dag wordt afgesloten met een barbecue. 

 

Truckersrun
Ongeveer 125 trucks komen zaterdagmiddag voor het 28e jaar in actie tijdens de Truckersrun. De zware voertuigen worden die middag het domein van mensen met een beperking. De chauffeurs rijden de hele middag met hun gasten door de mooie omgeving. “Dit is toch wel een hoogtepunt hoor. Als je ziet met hoeveel enthousiasme de chauffeurs meewerken en de dankbaarheid die ze krijgen van hun passagiers, dat is echt geweldig.  

Westervoort Cup
Om 14.00 uur op zaterdag wordt er wederom voor de Westervoortcup gespeeld tussen Sportclub Westervoort en AVW’66. Deze wedstrijd werd in 2013 voor het eerst georganiseerd. “Het past perfect bij het thema en het gevoel van saamhorigheid, we kunnen wat ons betreft al spreken van een echte traditie.”

Westervoort LIVE
Op zaterdag 17 augustus 2019 alweer de vierde editie van Westervoort LIVE, met als thema Meets the 90's. Met de Cabrio Band lag er al een stevig muzikaal fundament, neem daar als opening de winnaar van het Open Podium Koningsdag Westervoort bij en dan bouwen we het op.... Er komt nog een suprise act bij en we mogen reeds een klapper bekend maken: niemand minder dan de party Animals komen met ons een feestje bouwen op het festivalterrein bij Zalencentrum Wieleman. De kaartverkoop is inmiddels online gestart via www.ticketkantoor.nl/shop/live19

NIEUW! Mudrun Westervoort
Met de Mudrun Westervoort wordt een nieuw evenement toegevoegd aan Westervoort in Beweging. Op zondag 18 augustus is het zover en kunnen jong en oud een uitdagend hindernisparcours trotseren in Park Steenderens.