Mudrun Westervoort

header_mudrun.jpg
Met de Mudrun Westervoort wordt een nieuw evenement toegevoegd aan Westervoort in Beweging. Op zondag 18 augustus vanaf 11:00 uur is het zo ver en kunnen jong en oud een uitdagend hindernisparcours trotseren in Park Steenderens.

 

De mudrun is een prestatieloop waarbij je via een uitgezet parcours in het westelijk deel van Park Steenderens diverse hindernissen neemt. Daarbij ga je stukken door water en kruip je door de modder. De grootste prestatie is om zoveel mogelijk hindernissen snel en veilig te nemen en gezond aan te eindstreep aan te komen. Het gaat erom dat je je grenzen verlegt en daarmee een prestatie neerzet waar je trots op gaat zijn.

Deelname is mogelijk vanaf 4 jaar! Er worden vijf leeftijdscategorieën gemaakt. Deelnemers van 4 tot 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van ouder(s) of verzorger(s) deelnemen. De mudrun wordt individueel afgelegd. Het is wel de bedoeling dat je andere deelnemers helpt en elkaar niet in de weg zit. Deelnemers vanaf 12 jaar kunnen kiezen voor een loop met een wedstrijdelement. We starten om 11:00 uur en eindigen om 16:00 uur. 

De mudrun is natuurlijk niet alleen een spektakel voor de deelnemers. Ook publiek kan volop aan hun trekken komen door te genieten van de prestaties tijdens de run en door deelnemers aan te moedigen. Aan de rand van het evenemententerrein is bovendien gelegenheid voor een drankje of een hapje voor zowel deelnemers als toeschouwers.

 

De mudrun wordt in samenwerking met Beweegteam Westervoort en Primates Outdoor & Survivalrun uit Zevenaar georganiseerd.
Deelname is gratis.
 
Leeftijdscategoriën
•  4-6 jaar -> 1 rondje van 500 meter
•  6-8 jaar -> 1 rondje van 500 meter
•  8-10 jaar -> 1 rondje van 500 meter
•  10-12 jaar -> 2 rondjes van 500 meter
•  12-18 jaar -> 2 rondjes van 500 meter
•  boven de 18 jaar -> 3 rondjes van 500 meter
De groepen 4-6 jaar, 6-8 jaar en 8-10 jaar kunnen alleen deelnemen onder begeleiding van een ouder.

 

Wil je deelnemen? 
Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar zondag@westervoortinbeweging.nl.
Geef daarbij naam, leeftijd, eventuele namen en leeftijd van begeleiders aan, alsook of je -als je ouder bent dan 12 jaar- wil deelnemen aan de recreatieve loop of de run met een wedstrijdelement.

 

Het wordt afzien… Maar juist dat zorgt voor héél veel lol en een onvergetelijk overwinnaarsgevoel!